6 Temmuz 2011 Çarşamba

Php Dersleri 6 Veritabanından bilgi çekmek

                                                
Evet bugün Yepyeni bir ders ile karşınızdayım sık sık php dersleri hazırlıyorum.Bildiğim ve Aklıma gelen herşeyi sizlere söylemeye çalışıyorum.Uzun zun düşünürek anlayacağınız kelimelerde yazmaya çalışıyorum :L İNŞALLAH Derslerimden yararlanan olmuştur.
6.Ders Veritabanından Bilgi Çekmek
Evet İlk olarak Mysql'den Biraz Bahsedelim.Mysql Php'den Tamamen Farklı Bir dil Olup Php'nin Olmassa Olmazıdır.Mysqli Php'nin Kardeşide Olarakta hitap edebiliriz :E Veritabanına Bağlanmak için Aşağıdaki Gibi Bir Kod Kullanabiliriz.


mysql_connect("sunucu","isim","parola"); 

mysql_connect komutu ile veritabanına bağlanacağımızı bilgisayarımza söylüyoruz Smile Sunucu adresimizi,ismi,Şifreyi Yazıyoruz.Sonra veritabanı seçmemiz gerekiyor veri tabanı seçmek için şu komutları kullanabiliriz.


mysql_select_db("ad"

Gördüğünüz gibi gayet kolay.Veritabanı seçim işlemini bu kodla kolayca yapıyoruz.Şimdide Veritabanımızdan istediğimzi bilgiyi almamız lazım.Veritabınından bilgiyi alma için şu kodları kullanabiliriz.


$konu mysql_query("SELECT * FROM isim "); 

gördüğünüz Gibi mysql_query(); Parantezler içine hangi konuyu alacağımızı yazıyoruz.İstediğimz Konuları bu şekilde alabiliyoruz.Yazdığımız kodda FROM'DAN sonra(isim yazan yere) neyi yazarsak bize onun içindeki bilgilerin hepsini getirir.Tabi Yazdığımız isim veritabanımızda varsa :Eğer Yazdığınız veritabandaki bilgi çoksa ve bunu satır satır okunmasını istiyorsanız while döngüsü ile yapabiliriz.


while($satır mysql_fetch_array($konu)
{
echo 
$satir["isim"];

Bu dersimizde burda bitti.Aklıma geldikçe Ders vereceğim.Bugün 1 ders daha belki verebilirim :L

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder